Nieuws, reportages en achtergronden over HQ/e

Blijf op de hoogte en volg ons via Twitter, Facebook, LinkedIn en Google Plus

 

22-04-2015 (gewijzigd op 16-07-2018)

HQ/e is aanwezig op de boekenmarkt in Utrecht. Zoals bekend is Utrecht door de Unesco verkozen tot City of Literature. In het kader daarvan organiseren de stad #Utrecht en het Literatuurhuis allerlei evenementen. Op 16 september gaat het culturele seizoen van start. Daarbij hoort een literatuurmarkt, die als een soort lint door de stad gaat lopen. De stand van HQ/e kun je vinden op het Vredenburg, op het plein van de uitgeverijen van de VZU. Kom ook (link)!

30-10-2017

Vanaf vandaag zal HQ/e enkele blog op deze website publiceren. De blogs spelen in op de actualiteit en hebben betrekking op de onderwerpen van de door HQ/e uitgegeven boeken.

17-7-2017

HQ/e ziet af van deelname aan de VZU boekenbeurs in Utrecht op 23 september a.s.. Tevens gaat het bezoek aan Manuscripta 2017 niet door. Ook voor 2018 is deelname aan de boekenbeurzen in Utrecht en Wageningen het nog niet helemaal duidelijk. HQ/e onderzoekt momenteel wel deelname aan de Frankfurter Buchmesse in 2018. Hierover later meer. De literaire reis op 27 en 28 juli gaat wel gewoon door.

21-06-2017

27 & 28 juli maakt HQ/e een literaire reis door Nederland: Maastricht, Rotterdam, Haarlem, Amsterdam, Utrecht. Volg de reis via ons Twitter account!

10-04-2017

HQ/e publiceert een serie fantastische korte erotische verhalen op YouTube. Maak kennis met de serie korte, erotische verhalen van de specialist op dit gebied. Verhalen uit bestaande uitgaven van HQ/e maar ook nieuwe verhalen:

29 maart 2017: Deel 1: Borsten eten
30 maart 2017: Deel 2: Schaamte vol Verlangens (uit: "Hotel vol Verlangens")
03 april 2017   : Deel 3: Vrijdagmiddag seks
08 april 2017   : Deel 4: Welvaartsborsten in Scheveningen
(en er volgen er meer)

26-1-2017

'The Finnish Postcode', 'Project 10', 'Luchtballon boven Rome' en 'The Canada Project' zijn vanaf vandaag geregistreerde handelsnamen van HQ/e. 'HQ/e', 'HQ/e Concepts', 'HQ/e Publiform', 'hqebooks.nl', 'Het Canada Project', 'Hotel vol Verlangens', en 'De Finse Postcode' waren dit al.

26-09-2016

HQ/e is vanaf vandaag lid van de branche organisatie Vereniging Zelfstandige Uitgevers

15-09-2016

Help mee met het uitgeven van De Finse Postcode! Doneer nu via voordekunst.nl

12-09-2016

HQ/e is aanwezig op het evenement Andere Uitgevers, Bijzondere Boeken op 8 oktober 2016 in de Nocilaïkerk in Utrecht.Deze boekenbeurs in gratis toegankelijk voor het publiek.

11-04-2016

HQ/e is toegetreden tot het Waalwijkse ondernemersnetwerk Netwerk Waalwijk. Netwerk Waalwijk brengt Waalwijkse ondernemers bij elkaar en is een spreekbuis voor de gemeente. Voor meer informatie zie hier

14-03-2016

Auteur Paul Henriquez leest het hoofdstuk "Overpeinzingen" voor uit de roman "Het Canada Project" naar aanleiding van de #boekenweek 2016 Bekijk de video hier

18-04-2015

HQ/e lanceert een nieuwe promotiefilm van Het Canada Project. De film van 90 seconden geeft een beeld van het werk als vrachtwagenchauffeur in Canada, begeleid door gitaarmuziek van de Amerikaanse gitarist Granger Smith. Bekijk de film hier

10-09-14

HQ/e is aanwezig op Frankfurter Buchmesse. Volg de laatste verhalen via onze Facebook site. Daarop is ook een fotoverslag te vinden.

06-09-14

Drukke agenda: komende maand is HQ/e te vinden op verschillende plaatsen ter promotie van Het Canada Project en andere HQ/e producten. Zondag 7 september is HQ/e te vinden op de Manuscripta in Utrecht. 23 september 2014 zijn we te vinden in Alphen a/d Rijn en twee dagen later, 25 september in Emmeloord. Tenslotte is HQ/e op 9 en 10 oktober te vinden op de Frankfurter Buchmesse.

05-11-2013

Vanaf vandaag ligt het romatische epos over dromen en dromen waarmaken in de internetboekhandel. Het Canada Project volgt Peter van Gelder, die na ooggetuige te zijn geweest van een brute moord op zijn vriendin, zijn leven omgooit en naar Canada vertrekt. Maar in de plaats van een nieuw bestaan op te bouwen, blijft hij worstelen met het verleden. Ook, omdat veel vragen onbeantwoord blijven.

14-8-2013

Als één van de eerste boeken in Nederland wordt Het Canada Project ondersteund met een website. Dit weblog neemt je mee terug naar het Canada van 2005, met achtergronden, informatie, documenten en fotomateriaal. Neem gerust alvast een kijkje...


10-8-2013

Om de lezer alvast in de stemming te laten komen presenteert HQ/e op haar website alvast een voorproefje van Het Canada Project. Het gaat hier om een reportage van het televisieprogramma RTL Transportwereld, met daarin aandacht voor een Nederlandse vrachtwagenchauffeur werkzaam in Canada. Hij neemt de kijker mee in zijn nieuwe bestaan en geeft enkele handige tips. Bekijk de volledige reportage via de website van Het Canada Project.

31-7-2013

Vanaf september 2013 zijn de e-books van HQ/e niet langer beveiligd met Adobe DRM, maar met een watermerk. HQ/e is hiertoe overgegaan om het voor de klant eenvoudiger te maken haar e-books te lezen op e-readers en tablets. Het leesplezier en uitwisselbaarheid worden hiermee dus vergroot. Op dit moment is Hotel vol Verlangens volop in de internetboekhandels beschikbaar. Vanaf september komt daar Het Canada Project bij.

20-7-2013

HQ/e is geïnterviewd voor het bedrijvenblad Bedrijvig Waalwijk (5.800 oplagen). Lees hier het hele interview.

22-05-2013

Hotel vol Verlangens heeft vanaf vandaag haar eigen weblog. Over naakt, naakt zijn en de taboes die daarop rusten. Onderwerpen die ook worden behandeld in het boek Hotel vol Verlangens, dat beschikbaar is in vrijwel iedere internetboekhandel. Want; wie wil er nou niet even buiten de gebaande paden lopen? Lees het weblog hier

17-4-2013

De erotische vertelling Hotel vol Verlangens was al beschikbaar via 45 internetboekhandels zoals Bruna, Kobo, Nook en de Apple iStore. Vanaf vandaag is daar ook nog de grootste internetboekhandel van Nederland en België bij gekomen. Vanaf vandaag is Hotel vol Verlangens namelijk ook beschikbaar op Bol.com

29-3-2013

Het ebook Hotel vol Verlangens is dit jaar trots sponsor van "De 80", een jaarlijks terugkerend tweedaags evenement met als thuisbasis Waalwijk. Met circa 3.000 deelnemers en tienduizenden bezoekers langs de lijn en op het internet is dit de grootste Kennedy Mars in zijn soort. Het is een wandelevenement voor doorzetters, die elke stap keuzes moeten maken. In Hotel vol Verlangens worden ook belangrijkse keuzes gemaakt. Het ebook is vloeiend geschreven, stijlvol en met een eigentijdse blik op de huidige  samenleving. Het is een treffend, helder en beeldend verhaal over een groep vrouwen, die graag dat ene stapje extra wil zetten, maar waarbij de durf ontbreekt. Lees hier meer over Hotel vol Verlangens

11-02-2013

Vanaf Maandag 11 februari 2013 is het erotische werk Hotel vol Verlangens te koop in de webwinkels, zoals Kobo, Apple, eBook.nl, Van Stockum en Bruna. Bol.com zal enkele weken later volgen. Die datum is nog niet bekend, maar zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt. Hotel vol Verlangens is een erotische vertelling over het maken van keuzes. Even anders zijn dan anders, in een maatschappij waarin vrijwel iederen op dezelfde manier leeft. Vooralsnog wordt Hotel vol Verlangens alleen als e-book aangeboden. De prijs zal E 12,99 bedragen. Lees hier meer informatie

30-01-2013

HQ/e heeft de juridische procedures op haar website bijgewerkt, en/of aangepast. Kijk op de juridische sectie van deze website om te lezen welke wijzigingen zijn doorgevoerd. De wijzigingen zijn per direct van toepassing.

29-12-2012

HQ/e sluit distributiecontract met Centraal Boekhuis

De Waalwijkse uitgeverij HQ/e heft vóór de jaarwisseling al het glas champagne. Het bedrijf heeft een overeenkomst getekend met het CB Logistics (voorheen Centraal Boekhuis) voor de verwerking en distributie van haar e-books. Met de overeenkomst kan nu een begin worden gemaakt met het uitbrengen van o.a. het erotische werk Hotel vol Verlangens, dat naar verwachting in januari 2013 beschikbaar zal zijn. Later dat jaar wordt dan ook Het Canada Project uitgegeven. "Deze overeenkomst is een nieuwe stap in de geschiedenis van deze uitgeverij,",zo laat directeur/eigenaar Paul Henriquez trots weten,"Deze uitgeverij staat symbool voor aardbeving die de Nederlandse literaire wereld de komende jaren nog staat te wachten en wij zijn daarop voorbereid".

15-8-2012

HQ/e publiceert voor het eerst het inkijkexemplaar van Hotel vol Verlangens op haar website

27-05-2012
Website HQ-e.nl wordt geopend

Webdesigner ClickSite levert de website van HQ/e op, waarmee de nieuwe uitgeverij zich voor het eerst sinds haar oprichting aan de buitenwereld presenteert. Vanaf nu maakt de uitgeverswereld kennis met de nieuwe dimensie in uitgeven.

16-09-2011
Registratie logo afgerond

HQ/e krijgt de registratie voor het accoladelogo toegewezen. Vanaf nu is het een geregistreerd handelsmerk.

27-05-2011
HQ/e wordt opgericht